Jó nők blogja

Mi kell ahhoz, hogy jó nő legyél? Spórolj időt és pénzt a vásárlással!

Banánkenyér lassú főzőben

2018. augusztus 10. 16:51 - Aligirl

Úgy gondoltam, ebben a nagy nyári hőségben megosztok veletek egy könnyű desszertet, amelyet a sütő bekapcsolása nélkül, lassú főzőben is el lehet készíteni, és egy gombóc jó hideg vaníliafagylalttal tálalva mennyei lehet ebéd után vagy uzsonnára. 

Hozzávalók

  • 2 tojás
  • fél bögre olvasztott vaj
  • egy bögre cukor (vagy édesítőszer)
  • 2 bögre liszt (lehet 70%-ban teljeskiőrlésű is)
  • egy teáskanál sütőpor
  • fél teáskanál szódabikarbóna
  • fél teáskanál só
  • 3 egész banán (összetörve)
  • opcionális: mazsola, mogyorófélék

Egy nagy tálban összekeverjük először a száraz hozzávalókat, majd a tojással és olvasztott vajjal csomómentesre keverjük a tésztát, végül hozzáadjuk a banánokat és opcionálisan a mazsolát és (sótlan) mogyoróféléket. 

A lassú főzőbe öntve alacsony fokozaton 4 óráig készítjük. Ilyenkor tűpróbát szoktam végezni, és ha szükséges, bent hagyom még fél órára. Akinek tönnfunkciós főzője van, desszert programon is készítheti. Én általában a lassúfőző programon szoktam főzni 3 óráig és csak az utolsó órában állítom desszert programra, amitől a teteje egész ropogósra sül. 

Akinek még nincs lassú főzője, azt javaslom, hogy mindenképp szerezzen be egyet, ha szeret egyszerre több dolgot csinálni a konyhában/háztartásban, ha szeretné, hogy elkészüljön a másnapi ebéd addig, amíg ő akár alszik/dolgozik, vagy csak nem szeretné a nyári melegben még inkább felmelegíteni a konyhát. 

Lassú főző (más néven slow cooker/crockpot) olcsón beszerezhető itt:

AliExpress.com Product - AUX 1.5L Multicooking Safty Stainless Steel Electric Hot Pot Cooker Multi Cooker Appliance Heating Stew Soup for Students

Jó étvágyat a desszerthez!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jonokblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr9214173805

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása